Za koje prigode se kupuju ženski satovi?

Da me prijatelj nije zamolio za pomoć vjerojatno ne bih otkrila svu tu čaroliju koju ženski satovi posjeduju. Uglavnom, prijatelj me zamolio da mu pomognem oko odabira poklona za svoj djevojku s kojom hoda već pola godine i strašno mu se sviđa da čak razmišlja da bi ju zaprosio.

Ja sam mu na to rekla da imam pravi poklon za njega i da se odmah uputimo jer ženski satovi nisu lak poklon, ali idealan za takve prigode. Kaže mi da bi joj volio nekako dati do znanja da mu je jako važna i da ima ozbiljne namjere i upravo zato sam mu tu i predložila jer ženski satovi mogu imati upravo takvo značenje.
Metaforički mogu predstavljati vezivanje i pravo vrijeme za nešto, što god on odabrao. U njegovom slučaju je dugoročno vezivanje, a i ženski satovi jesu nakit baš kao i zaručnički prsten.

Rekao mi je da nikad ranije zamišljao da ženski satovi mogu prenijeti takvu poruku, no ja sam mu vrlo uvjerljivo rekla da sam ja ženska također i da kad bi meni momak tako nešto poklonio, eto ja bih znala sa sigurnošću da dečko ima upravo slične namjere kao i moj prijatelj.

Nakon što smo dobrano iz debatirali moguće značenje i potencijalno obećanje, prionuli smo potrazi prave stvari.

Odmah sam ga odvela u jednu privatnu urarsku radnju za koju sam već od prije znala da drže prekrasne stvari i imala sam pravo u potpunosti. Tamo je bio najzanimljiviji izbor i svi ženski satovi koji su bili izloženi bili su pažljivo odabrani i osobno od samog gazde.

Puno smo razgovarali i prevrtali po rukama razne modele dok u jednom trenu vlasnik radnje nije postavio ključno pitanje, a to je bilo čime se gospođica u životu bavi?
Kroz tu smo prizmu već suzili izbor jer karakterne osobine značajno doprinose odabiru ovakvog tipa poklona.